Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş Kıymetli Maden İthalatında Yeni Düzenlemeler Yapıldı

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında kullanılan ödeme yöntemlerine ilişkin yeni düzenlemeler getirildi. Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Yetkiler Verildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme şekillerine göre ithalatını düzenleme yetkisine sahip oldu. Bu yetki daha önce sadece işlenmemiş madenleri kapsarken, artık işlenmiş ürünleri de içine almaktadır.

Altın fiyatlarında güne düşüşle başladı! İşte güncel rakamlar (09 Temmuz 2025)

Altın İthalatına Özel Düzenlemeler

Bakanlık tarafından yayımlanan tebliğe göre, işlenmiş kıymetli madenler artık “peşin”, “mal mukabili”, “vadeli akreditifli”, “kabul kredili”, “vesaik mukabili” ve “bedelsiz” ödeme yöntemleriyle ithal edilebilecek.

Ancak 31 Aralık 2026 tarihine kadar işlenmiş altının ithalatı sadece “mal mukabili”, “vadeli akreditifli” ve “kabul kredili” ödeme yöntemleriyle yapılacak. “Bedelsiz” ithalat ise sadece Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre mümkün olacaktır.

Altın kaçakçılarına karşı önlemler artırılacak: İhbar edenlere ödül verilecek

Gümrük Beyannamesi Zorunluluğu

Düzenlemeden önce ödemesi tamamlanmış işlenmiş altının ithalatı için, gümrük beyannamesinin 60 gün içinde tescil edilmesi gerekmektedir. Bu şartın yerine getirilmesi halinde belirlenen tüm ödeme yöntemleri geçerli olacaktır. Yeni düzenleme, yayımlandığı tebliğe göre yarından itibaren yürürlüğe girecektir.

Related Posts

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …

Temmuz ayı faizsiz kredi fırsatları: Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankaların faizsiz kredi kampanyaları 2025’te de sürüyor. Yeni müşteri olan bireylere özel nakit desteği sunuluyor. Kısa vadeli ödeme seçenekleri dikkat çekiyor.

Motorin zammı tabelaya yansıdı: Fiyatlar cep yaktı

Temmuz ayının başında Yİ-ÜFE oranına bağlı olarak yapılan ÖTV artışı sonrası akaryakıt fiyatları sert şekilde yükseldi. Motorinin litre fiyatına 1 lira 20 kuruş zam yapıldı. Peki 9 Temmuz 2025 benzin, motorin (mazot) fiyatları ne kadar, Benzinin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç TL? Motorine ne kadar zam geldi? İşte 9 Temmuz 2025 güncel akaryakıt fiyat listesi…

Borsa günü düşüşle tamamladı (8 Temmuz 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 109,48 puan azaldı, toplam işlem hacmi 99,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,49, holding endeksi yüzde 0,20 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,97 ile bilişim, en …

2025 sonuna kadar iflas riskleri artacak

Yüksek faiz oranları, üretim firmaları üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak ve 2025 sonuna kadar iflas risklerini artıracak.” Yine rapora göre “işletme temerrüt riski” açısından inşaat, enerji ve tekstil-hazırgiyim öne çıkıyor. Bu sektörler “çok yüksek risk“ kategorisinde.

Bessent: 48 saat içinde birkaç ticari duyuruyu açıklayacağız

ABD Hazine Bakanı Bessent, 48 saat içinde ülkelerle yaptıkları anlaşmaları duyuracaklarını açıkladı.