Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

Güneş Kremleri ve Kozmetik Ürün Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş kremleri ve diğer kozmetik ürünlere olan ilgi artarken, sahte ürünlerin önlenmesi için ambalaj ve etiketlerin incelenmesi gerekiyor.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte güneş kremi ve diğer kozmetik ürünlerin satışları artıyor. Ancak artan taleple birlikte sahte ve taklit ürünlerin piyasada dolaşma olasılığı da yükseliyor.

Ürün alırken sahtecilik, ürün içeriği ve son kullanma tarihi gibi önemli unsurlara dikkat etmek gerekiyor.

“Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmelidir”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, özellikle güneş kremi gibi popüler ürünlerde taklitlerin arttığına dikkat çekerek, tüketicilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Pura, satın alınan kozmetik ürünlerin Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Tarım ve Orman ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerin güvenilir olduğunu söylüyor.

“Etiketlerin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmelidir”

Güneş kremlerinin sahte ve taklitlerini ayırt etmenin önemli bir yolu da iç ambalaj etiketlerine dikkat etmektir. Orijinal ürünlerde firmaya özel fontlar kullanıldığını ve bu detaylara bakılarak sahte ürünlerden ayrılabilir.

Ayrıca, ürünün son kullanma tarihi geçmiş olup olmadığına, ambalajındaki sertifikalara ve üretici bilgilerine dikkat etmek gerekiyor.

Sahte güneş kremlerinin kötü kokusuna dikkat edilmesi, renkli ürünlerin orijinal olup olmadığının kontrol edilmesi ve güneş kremi çeşitlerine göre cilt tipine uygun ürün seçilmesi de önemli dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

“Krem güneşe çıkmadan en az 15 dakika kadar önce cilde sürülmelidir”

Güneş koruyucuların etkili olabilmesi için güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce cilde sürülmesi gerekiyor. Etkisini koruması için iki saatte bir tekrar sürülmesi tavsiye ediliyor.

Tatilde suya girildikten veya terlendikten sonra güneş kreminin tekrar uygulanması önem taşıyor. Su ve terleme, güneş koruyucunun etkisini azaltabilir.

Güneş kremi seçerken cilt tipine uygun ürünleri tercih etmek, ürün ambalajlarına ve etiketlerine dikkat etmek, sahte ve taklit ürünlerden kaçınmak için önemlidir. Bu sayede hem cildimizi hem de sağlığımızı koruyabiliriz.

(AA)

Related Posts

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Türkiye’de sık rastlanan hastalık: Uzman isim sebebini açıkladı

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, böbrek taşlarının Türkiye’de sık rastlanan bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekerek, genetik yatkınlığın rolü olsa da asıl tetikleyicilerin yetersiz sıvı alımı ve beslenme alışkanlıkları olduğunu belirtti.

Sağlıklı sinir sistemi için 3 altın kural

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zorlutuna, özellikle baş ağrısı, boyun ve bel ağrısı, elde ya da ayakta uyuşma, karıncalanma gibi durumların önemsenmesi gerektiğini belirterek, bu tür belirtilerin ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Her yıl 559 bin kişinin ölümüne yol açan hastane süper mikrobu plastikle besleniyor

Hastanelerde sıkça karşılaşılan süper mikrop Pseudomonas aeruginosa, tıbbi plastikleri yiyerek hayatta kalabiliyor. Brunel Üniversitesi’nden bilim insanlarının yürüttüğü ve Cell Reports dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, bu ölümcül bakteri, tıbbi cihazlarda kullanılan plastiklerle beslenerek hem daha uzun süre hayatta kalıyor hem de tedaviye karşı daha dirençli hale geliyor.

Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.