İstanbul’da 2024’te 1 milyonu aşkın sağlık turizmi hizmeti verildi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, kentte geçen yıl 1 milyonu aşkın sağlık turizmi hizmeti verdiklerini bildirdi.

Güner, AA muhabirine, İstanbul’un sadece Türkiye ve bölgenin değil, dünyanın sağlık başkenti olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2002 yılında başlayan “Sağlıkta Dönüşüm Projesi”yle İstanbul’daki sağlık sisteminin üst düzey noktaya ulaştığını belirten Güner, sağlık hizmetinin artık dünyaya ihraç edildiğini kaydetti.

Güner, İstanbul’a sağlık turizmi için Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ile Orta Doğu gibi farklı bölgelerden çok sayıda kişinin geldiğini dile getirdi.

Kentte 53 kamu, 146 özel ile 16 üniversite olmak üzere toplam 215 hastane bulunduğunu aktaran Güner, ağız diş sağlığında hizmet veren 4 bin 460 sağlık tesisinin yanı sıra hastane, tıp merkezi, poliklinik, muayenehane ve eczane gibi sağlık hizmeti sunan toplam 21 bin 655 sağlık tesisinin olduğunu belirtti.

Güner, hem yurt içindeki vatandaşlara hem de yurt dışındakilere sağlık hizmetini ulaştırmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Biz yüksek sağlık ekonomisi amaçlıyoruz. Sağlık turizminde 100 milyar dolarlık hedefimiz var. Sağlık turizmi olarak Türkiye’nin ekonomisine normal turizm gibi büyük katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun üreten sağlık uygulamasına geçildiğini duyurduğunu aktaran Güner, “Sağlık turizmi de bu uygulamamızın içinde çok önemli yer tutuyor. İstanbul’da 2024 yılında 1 milyonu aşan sağlık turizmi hizmeti vermiş durumdayız. Dünyada 200’den fazla ülkeden insanlar gelip İstanbul’da sağlık hizmeti aldı.” bilgisini paylaştı.

Onkolojik cerrahi veya kemoterapi hizmetleri de yurt dışından büyük talep görüyor

Güner, İstanbul’daki sağlık turizmi hizmetinden memnun olunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“İstanbul’da büyük ameliyatlardan genel cerrahi operasyonlara, plastik cerrahinin major ameliyatları, büyük ‘A’ grubu ameliyat dediğimiz cerrahi, kadın doğumun ameliyatlarıyla veya kanser tedavileriyle beraber büyük hizmet sunuyoruz. Sadece Türkiye’nin yüzde 40’ına hizmet veren İstanbul olarak düşünmeyin. Şu anda tüm dünyaya hizmet veren durumdayız. Sağlık turizminde plastik cerrahi, genel cerrahi, kadın doğum, kulak-burun-boğaz gibi bütün branşlarda bu hizmeti veriyoruz. Estetikle ilgili operasyonlardan büyük talep karşılıyoruz. Bunun dışında yurt dışından onkolojik cerrahiler veya kemoterapi hizmetleri gibi alanlardan da büyük talep geliyor.”

Türkiye’nin sağlık turizmindeki pazar payının artırılması için Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürlüğünün büyük çaba sarf ettiğine değinen Güner, sağlık turizminde İstanbul’un payının daha da artırılması için çalışmaları titizlikle yürüttüklerini kaydetti.

Doç. Dr. Güner, yurt dışından gelen insanların İstanbul’da aldığı sağlık hizmetinden son derece memnun olduğunu belirterek, başkalarına da bu hizmeti önerdi.

Related Posts

2025 sonuna kadar iflas riskleri artacak

Yüksek faiz oranları, üretim firmaları üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak ve 2025 sonuna kadar iflas risklerini artıracak.” Yine rapora göre “işletme temerrüt riski” açısından inşaat, enerji ve tekstil-hazırgiyim öne çıkıyor. Bu sektörler “çok yüksek risk“ kategorisinde.

Bessent: 48 saat içinde birkaç ticari duyuruyu açıklayacağız

ABD Hazine Bakanı Bessent, 48 saat içinde ülkelerle yaptıkları anlaşmaları duyuracaklarını açıkladı.

Arz-talep dengesizliği pastanelerin gözdesini vurdu! Fiyatları rekor kırıyor….

Dünya genelinde tereyağı fiyatları tarihi rekorlara yakın seviyelerde seyrediyor ve artışın yakın zamanda durması beklenmiyor. Avrupa Birliği ve Yeni Zelanda gibi büyük tereyağı üreticilerinin stoklarının tarihin en düşük seviyelerine inmesi, bu …

Spotify’dan soruşturma açıklaması: Fazla yorum yapamıyoruz, Türkiye’ye olan bağlılığımız açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik müzik listeleri nedeniyle Rekabet Kurulu tarafından Spotify’a inceleme başlatıldı. Spotify konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını belirterek, “Şu aşamada daha fazla yorum yapamıyoruz. Türkiye’ye olan bağlılığımız son derece açık. ” ifadelerini kullandı.

Zor projede Türk şirket Tuna Nehri geçişini tamamladı

Kalyon İnşaat, Avrupa’nın en uzun doğal gaz boru hatlarından biri olan Romanya’nın Karadeniz Kıyısı – Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, projenin en zorlu aşaması olan Tuna Nehri geçişini tamamladığını duyurdu. Tuna Nehri’nin altından maksimum derinliği 63 metre ve uzunluğu 1815 metre olan bu geçişin; zorlu jeolojik koşullarda özel mühendislik ve teknik kabiliyet ile gerçekleştirildiği belirtildi. Son fazı da başarıyla tamamlanan doğal gaz boru hattı projesinin, Avrupa’nın enerji arz güvenliğine önemli katkılar sunacağı vurgulandı.

Girişimcilere müjde verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, girişimcilere müjde verdi.