Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

Güneş Kremleri ve Kozmetik Ürün Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş kremleri ve diğer kozmetik ürünlere olan ilgi artarken, sahte ürünlerin önlenmesi için ambalaj ve etiketlerin incelenmesi gerekiyor.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte güneş kremi ve diğer kozmetik ürünlerin satışları artıyor. Ancak artan taleple birlikte sahte ve taklit ürünlerin piyasada dolaşma olasılığı da yükseliyor.

Ürün alırken sahtecilik, ürün içeriği ve son kullanma tarihi gibi önemli unsurlara dikkat etmek gerekiyor.

“Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmelidir”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, özellikle güneş kremi gibi popüler ürünlerde taklitlerin arttığına dikkat çekerek, tüketicilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Pura, satın alınan kozmetik ürünlerin Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Tarım ve Orman ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerin güvenilir olduğunu söylüyor.

“Etiketlerin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmelidir”

Güneş kremlerinin sahte ve taklitlerini ayırt etmenin önemli bir yolu da iç ambalaj etiketlerine dikkat etmektir. Orijinal ürünlerde firmaya özel fontlar kullanıldığını ve bu detaylara bakılarak sahte ürünlerden ayrılabilir.

Ayrıca, ürünün son kullanma tarihi geçmiş olup olmadığına, ambalajındaki sertifikalara ve üretici bilgilerine dikkat etmek gerekiyor.

Sahte güneş kremlerinin kötü kokusuna dikkat edilmesi, renkli ürünlerin orijinal olup olmadığının kontrol edilmesi ve güneş kremi çeşitlerine göre cilt tipine uygun ürün seçilmesi de önemli dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

“Krem güneşe çıkmadan en az 15 dakika kadar önce cilde sürülmelidir”

Güneş koruyucuların etkili olabilmesi için güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce cilde sürülmesi gerekiyor. Etkisini koruması için iki saatte bir tekrar sürülmesi tavsiye ediliyor.

Tatilde suya girildikten veya terlendikten sonra güneş kreminin tekrar uygulanması önem taşıyor. Su ve terleme, güneş koruyucunun etkisini azaltabilir.

Güneş kremi seçerken cilt tipine uygun ürünleri tercih etmek, ürün ambalajlarına ve etiketlerine dikkat etmek, sahte ve taklit ürünlerden kaçınmak için önemlidir. Bu sayede hem cildimizi hem de sağlığımızı koruyabiliriz.

(AA)

Related Posts

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Türkiye’de sık rastlanan hastalık: Uzman isim sebebini açıkladı

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, böbrek taşlarının Türkiye’de sık rastlanan bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekerek, genetik yatkınlığın rolü olsa da asıl tetikleyicilerin yetersiz sıvı alımı ve beslenme alışkanlıkları olduğunu belirtti.